Symmetrische computermuis

Symmetrische muis

[rank_math_breadcrumb]

Een symmetrische muis is een computermuis waarbij het ontwerp zowel aan de linkerzijde als aan de rechterzijde hetzelfde is. Als je de muis in de spiegel legt zie je geen verschil in het ontwerp. Vaak is een symmetrische muis wat simpeler van ontwerp omdat de makers beperkt worden door de mogelijkheden om speciale vormen erin te verwerken.

Dit maakt het hele degelijke computermuizen die makkelijk inzetbaar zijn in veel verschillende gevallen. Ze zijn uitermate geschikt voor zowel linkshandige mensen als rechtshandige mensen. Het enige wat gedaan hoeft te worden is dat de primaire muisknop omgedraaid wordt in het geval van linkshandigheid. Standaard is de symmetrische muis namelijk ingesteld als rechtshandige muis.

Waarom niet gewoon een links- of rechtshandige muis kopen?

Je zult denken: waarom koop je niet gewoon een links- of rechtshandige muis? Je weet van jezelf toch wel wat je prettiger werken vindt? En in sommige gevallen is dit ook zo. Als je echt een specialistische muis wilt hebben koop je er een die helemaal naar jouw gebruik is ingericht, zoals een ergonomische muis.

Toch heeft de symmetrische muis zijn plek in de markt terecht verworven. Wat dacht je bijvoorbeeld aan mensen die beide handen gebruiken? Zelfs met de meest gespecialiseerde computermuis krijg je op een gegeven moment last van één arm. Door te kunnen wisselen heb je minder belasting op je lichaam.

Een ander geval is wanneer grote bedrijven grote aantallen willen inkopen. Ze willen bijvoorbeeld 1.000 stuks inkopen, maar weten niet of hun medewerkers links- of rechtshandig zijn. Om te voorkomen dat ze te veel van één en te weinig van de andere soort kopen, bestellen ze simpelweg een lading symmetrische muizen en ze zijn klaar.

Zijn er draadloze symmetrische computermuizen?

Omdat de symmetrische muizen zo wijd verspreid zijn kom je ze in alle varianten tegen in de webwinkels. Van beraad tot draadloos. Eentje die werkt met gebruik van een dongel tot een ander die werkt via Bluetooth. Dus ja, er zijn zeker draadloze symmetrische computermuizen.

Ze staan vaak onder de categorie draadloos in de webwinkels, omdat symmetrische muis niet echt een eigen categorie heeft. Ze worden eerder onder de rechtshandige computermuizen geschaard.

Kosten van een symmetrische muis

De kosten van een symmetrische muis zijn laag. Lager zelfs dan van menig rechtshandige computermuis. Dit komt omdat een symmetrische muis vaak simpeler van vorm is én door meer mensen te gebruiken valt dan een rechtshandige muis.

In tegenstelling tot de linkshandige muis is de vraag groot en groeit het aanbod mee. Je bent niet meer geld kwijt aan het kopen van een symmetrische computermuis dan aan een die bedoeld is voor één specifieke hand. Gemiddeld gezien zijn de aan de goedkope kant omdat het ontwerp een stuk simpeler is waardoor de productiekosten omlaag gaan.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.