Linkshandige muis

Linkshandige muis

[rank_math_breadcrumb]

Een linkshandige muis is uitsluitend bedoeld voor linkshandige mensen. Net elke muis heeft dezelfde vorm en sommige zijn specifiek bedoeld om met één hand te gebruiken, in tegenstelling tot een symmetrische muis. Het is niet gedaan als marketing truc, het is daadwerkelijk een praktische keuze om een linkshandige computermuis te kopen.

Vaak zie je dat het aanbod voor linkshandige producten achterloopt op die van rechtshandige. En dat is logisch, bedrijven verdienen meer aan rechtshandige producten omdat er hier meer vraag naar is. Ongeveer 10% van de wereldpopulatie is linkshandig. Voor een bedrijf om hierin te investeren moet er dus wel eerst voldoende vraag naar zijn willen ze zeker weten dat ze hun geld terugkrijgen.

Wat is er anders aan een linkshandige muis?

Een linkshandige muis is precies hetzelfde als een rechtshandige muis, behalve dat het product gespiegeld is. Dit is dus anders dan bij een symmetrische muis waarbij beide kanten hetzelfde zijn. In het geval van een linkshandige muis zijn de linker- en rechtermuisknoppen omgedraaid, maar ook de vorm van de muis is gespiegeld. Het enige wat hetzelfde blijft is dat we van links naar rechts blijven lezen op de tekst…

Omdat ook de fysieke bochten en handgrepen perfect zijn voor linkshandigen ligt dit een stuk makkelijker in de hand als jij een van de mensen bent die bij die 10% van de wereldpopulatie hoort. Een ergonomische muis voor linkshandigen is wat je wilt als je veel uren maakt achter de computer. Je kan je linkshandige computermuis alleen niet zo makkelijk uitlenen aan een collega.

Hoeveel linkshandige muizen zijn er?

De markt weerspiegelt de bevolking. Je zult dus ook ongeveer 10% van de muizen als linkshandig in het aanbod zien. Wat wel zo is, is dat er tegenwoordig steeds meer symmetrische muizen op de markt komen. Dit zijn muizen die je met beide handen evengoed kunt besturen omdat ze symmetrisch zijn gebouwd.

Hoe dan ook is het aanbod aan linkshandige computermuizen, ook de draadloze, Bluetooth, gaming en muizen met dongel zijn flink uitgebreid. Dit komt omdat in het algemeen er meer en meer computergebruikers komen.

Is er een draadloze linkshandige muis?

Net zoals bij rechtshandige varianten, zijn er ook draadloze linkshandige muizen. Deze kun je bijvoorbeeld makkelijk gebruiken als je veel op reis bent en alsnog wilt doorwerken of omdat je gewoon niet van al die draden houdt die in de weg kunnen zitten.

Inmiddels heb je hier alle varianten van: de linkshandige computermuis met een dongel, of een die via Bluetooth werkt.

Kan je een rechtshandige muis linkshandig gebruiken?

In theorie is het mogelijk om een rechtshandige muis linkshandig te gebruiken. Om dit te doen maak je een aanpassing in het besturingssysteem van de muis. Je gaat in Windows naar het beginmenu en dan naar Instellingen. In de zoekbalk hier vul je in ‘muis’. Zodoende krijg je een suggestie Primaire muisknop instellen. Klik hierop en je kunt de muisknoppen omwisselen.

Dit is echter een zeer klein effect omdat de hele bouw van de muis andersom dan bedoeld is. Het zal dus niet lekker in de hand zitten en voor langdurig gebruik eventueel pijnlijk worden. Het beste is om gewoon een linkshandige muis te kopen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.