[rank_math_breadcrumb]

Minimuis op bureau
Inhoudsopgave

Minimuis: perfect voor de kleine handen

Heb jij kleine handen? Dan is een minimuis perfect voor jou. Hoe goed jij je muis kunt vasthouden zegt veel over hoe goed het voor jouw gezondheid is. Door een verkeerde houding aan te nemen tijdens het gebruiken van een muis span je bepaalde spieren te veel aan. Vervolgens compenseer je onbewust je houding door andere onderontwikkelde spieren te gebruiken. Dit leidt uiteindelijk tot letsel aan je handen, maar werkt ook door tot verder in je armen.

Als je kleine handen hebt is een mini muis het beste wat je kunt nemen. Niet alleen ligt het beter in je hand waardoor je vloeiende bewegingen kunt maken, maar het is ook makkelijk vast te pakken.

Waarom een minimuis kopen?

Een minimuis kopen is niet duurder dan een gewone muis. Sterker nog, vaak zijn ze zelfs goedkoper omdat er minder productiematerialen voor nodig zijn. De kleine draadloze muizen zijn vaak voor beide handen weggelegd. Door middel van het symmetrische design kun je deze computermuizen met zowel je rechter- als linkerhand bedienen.

Een mini muis koop je omdat je zelf kleine handen hebt of je bent de ouder van een kind. Om je kinderen met de computer om te leren gaan is het beter als ze een kleine muis nemen omdat het ze weinig moeite kost om ermee om te gaan.

Te lang doorgaan met een muis die niet bedoeld is voor jouw handen geeft allerlei nare, soms langdurige problemen, waaronder de bekende muisarm. Neem geen risico en koop een minimuis. Het werkt natuurlijk ook de andere kant op: heb je grote handen? Dan neem je een grote muis.

Voor wie is een kleine draadloze muis?

Je hebt de minimuis zowel in bedrade variant als draadloze muis. Deze kleine draadloze muis heeft natuurlijk het voordeel dat je het makkelijk mee kunt nemen op reis. Je zit niet met het draad in de knel als je in een kleine ruimte je werk wilt doen. Je klapt simpelweg je laptop open en je kunt je kleine draadloze mini muis op elke vlakke oppervlakte gebruiken.

Vanwege het design wordt het scrollwiel soms achterwege gelaten. Het is moeilijk om een scrollwiel in het design te verwerken als je beperkt de ruimte hebt. Ook is het vaak niet noodzakelijk voor een computermuis om deze knop te hebben. Voor de meeste alledaagse werkzaamheden gebruik je het nauwelijks.

Als je veel op reis bent en je nog steeds achter je laptop wil zitten om e-mails te beantwoorden of werk af te maken is een mini muis geschikt. Het liefste dus zonder draad omdat dat je bewegingsvrijheid vergroot. Vandaag de dag gaan computermuizen lang mee op een paar batterijen.

Een mini muis met twee vingers bedienen

Ooit gehoord van de SwiftPoint GT? Met deze kleine mini muis heb je niet meer dan twee vingers nodig om ‘m vast te houden. Ja, je duim en wijsvinger is genoeg. Je krijgt er een superkleine, uitvouwbare muismat bij. Deze muismat past op je laptop op de plaats waar je normaal gesproken je handpalm op rust. De scrollwiel, rechter- en linkerknop gebruik je allemaal met je wijsvinger. Er is ook eigenlijk geen sprake van een rechter- en linker muisknop omdat de knoppen achter elkaar zijn geplaatst in plaats van naast elkaar.

Je hebt even nodig om te wennen aan deze minimuis maar het is een ergonomische muis je de vasthoudt alsof je een pen vastpakt. Het kost nauwelijks moeite, maar je moet er wel aan wennen. Deze mini muis is te gebruiken op de standaard besturingssystemen van Windows en Mac.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.