Een verwarmde muis? Geen overbodige luxe.
Heb jij ooit gehoord van een verwarmde muis? Nee wij ook pas sinds kort. Het is echter wel een logische stap in de ontwikkeling van muizen, omdat veel mensen koude handen hebben als ze achter de computer zitten. Dit is mede omdat we tegenwoordig meer stilzitten en over het algemeen een slechtere bloedsomloop hebben.
Anderzijds is het natuurlijk gewoon de binnentemperatuur van je woning of kantoor. De hand waarmee je de muis bestuurt beweegt nauwelijks omdat je alleen je pols en vingers gebruikt. Een efficiënte manier, maar wel een waardoor je niet goed genoeg je bloedsomloop stimuleert. Sommige mensen customizen zelf hun muis door er eigengemaakte verwarming op te zetten.
Een verwarmde muis klinkt misschien als een overbodige luxe en misschien ben je ervan overtuigd dat je gewoon de kachel wat hoger moet zetten. Lees verder waarom dit niet precies zo werkt en waarom een muis met verwarming wel degelijk een praktische keuze is.
Heb jij snel koude handen? Een verwarmde muis is de oplossing.
Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende reden voor een verwarmde muis: koude handen. Na drie uur stilzitten kan de temperatuur van je handen wel 5 graden dalen! Dit is een natuurlijk fenomeen wat je lichaam doet om energie te besparen en alleen de vitale organen te verwarmen. Prettig is het echter niet.
Als je werkdagen maakt van 7 of 8 uur per dag wil je geconcentreerd te werk kunnen gaan. Koude handen zijn een van de meest genoemde antwoorden waarom mensen afgeleid worden tijdens werk. Soms is het zo erg dat werknemers niet eens in een focus kunnen komen. Mensen zijn eigenlijk niet gemaakt om zo lang stil te zitten. Natuurlijk helpt het om regelmatig op te staan en te rekken en strekken. Toch blijft het geval van koude handen ook bij mensen die vaak sporten en actief zijn tijdens een kantoordag. Een verwarmde muis is dan de oplossing.
Hoe werkt een muis met verwarming?
Een muis met verwarming werkt door verwarmingselementen onder de belangrijkste delen van het contact met de muis te leggen: de linker- en rechter muisknop en de plaats van de handpalm. Door de muis te verwarmen op de plaats waar je het meeste contact hebt worden je handen het snelste warm. Daarnaast heb je verschillende standen hoe warm je de muis kunt instellen. Uiteraard kun je ‘m ook uitzetten als verwarming niet nodig is. Je hebt vaak de keuze uit 35 graden of 45 graden voor de echte koukleumen onder ons.
Bovendien zijn het geen standaard uitvoeringen met twee knoppen en een basisvorm. Deze verwarmde muizen zijn ergonomisch gemaakt zodat ze goed in de hand liggen en een gezonde werkhouding stimuleren. Vaak hebben ze meer dan twee knoppen voor specialistische taken en uiteraard mag een scrollwiel niet ontbreken. De verwarmingselementen zijn verwerkt in de muis zelf. Daardoor zul je niets merken van de elementen, maar wel van de warmte die zij uitstralen.
Ook voor gebruikers die vaak wisselen tussen de gevoeligheid van de muis is een verwarmde muis geschikt. De meeste uitvoeringen hebben een instelbare DPI waardoor je gemakkelijk de gevoeligheid van de muis kunt aanpassen naar gelang je het nodig hebt.
Waarom is een verwarmde muis belangrijk?
Je zou misschien zeggen dat een verwarmde muis een overbodige luxe is. Gewoon een kwestie van harder stoken of dikkere kleding aandoen. Dit is echter niet het geval. Het lichaam is ingesteld om alleen de belangrijke delen van het lichaam te verwarmen. De ledematen vallen hier niet onder. Daarom hebben mensen vaak het snelst koude armen en benen. Hoe groter het relatieve oppervlakte is ten opzichte van het volume, hoe sneller je warmte verliest. Vingers en tenen zijn dus de eerste die afkoelen. Hier komt nog bij dat de bloedvaten simpelweg kleiner zijn in deze kleine lichaamsonderdelen en daardoor moeilijker alles warm kunnen houden.
Dikkere kleding aandoen werkt voor je gemiddelde lichaamstemperatuur, maar je zult weinig verschil merken in je handen. Natuurlijk, extra stoken is een oplossing. Maar als je dan ben je eigenlijk de hele kamer aan het verwarmen voor alleen je handen? Verspilling als je net zo goed een energiezuinige muis met verwarming kunt aanschaffen.
Koude handen bewegen stroef en dragen bij aan het ontwikkelen van een muisarm omdat de doorbloeding niet goed is. Voor precisie zoals bij gaming moet je soepel bewegen en daar heb je nu eenmaal warme handen voor nodig. Het maakt echt verschil uit of je met koude handen gamet of met warme handen. Je nauwkeurigheid en snelheid gaat omhoog met een verwarmde muis.
Laag energieverbruik
Zoals we al zeiden is het verstandiger om een muis met verwarming te kopen dan om extra te stoken. De muis is namelijk laag in energieverbruik. Deze zuinigheid maakt het dubbel en dwars waard om er een aan te schaffen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het in de kosten loopt.
Het feit dat deze verwarmde muizen zo energiezuinig zijn betekent ook dat je ze zonder zorgen kunt gebruiken met een laptop die op een accu draait. Het zal je batterijen niet aanzienlijk sneller opmaken dan je gewend bent.
Geen muis? Er zijn ook verwarmde muismatten.
Heb je echt liever je vertrouwde muis? Dan hebben de knappe koppen van de computerontwikkelingen ook een verwarmde muismat voor je. Deze leg je zoals je altijd doet op de plek waar je je muis gebruikt. Doordat je hand contact maakt met de muismat wordt je hand en met name je pols warm. Dit is goed voor de doorbloeding. Je muis wordt er ook iets warmer van, maar vele malen minder dan bij een muis met verwarming.
Zo zie je dat er genoeg keuze is. Het belangrijkste om te weten is dat koude handen verleden tijd zijn en dat je lekker prettig aan het werk kunt gaan thuis of op kantoor. Het moge in ieder geval duidelijk zijn: een verwarmde muis is geen overbodige luxe.