[rank_math_breadcrumb]

Custom gebouwde muis
Inhoudsopgave

Je eigen custom muis maken

Ben jij bezig met het compleet maken van de huisstijl op kantoor? Dan laat je ook je eigen custom muis maken. Hoe ziet het kantoor er denk je uit als overal een muis ligt met jouw logo erop en een bijbehorende muismat? Dit samen creëert eenheid op de werkvloer en geeft een professionele uitstraling naar bezoekers.

Ben je niet op zoek naar het laten bedrukken van je muis, maar wil je alleen voor jezelf een uniek muis customizen? Dan hebben we in dit artikel ook een paar leuke tips voor jou. Met deze tips kun je uren bezig zijn en kom je nooit inspiratie te kort om je eigen custom muis te maken.

Waarom je eigen custom muis maken

Je eigen custom muis maken doe je voor herkenning. Of je nu je eigen muis gaat customizen omdat het je hobby is en je wilt een unieke muis of dat je een muis inzet als huisstijl met het logo van je bedrijf. In beide gevallen gaat het erom dat je een unieke ervaring kunt maken van het gebruiken van jouw computermuis.

Soms maken mensen uit noodzaak een custom muis. Bijvoorbeeld wanneer je snel afgeleid wordt en je niet tegen het geklik kan. Bekijk de mogelijkheden van een stille muis.

Bedrijven laten meestal een custom muis maken omdat ze het als promotiemateriaal inzetten. Gewoon als de werknemers aan het werk zijn wanneer ze bijvoorbeeld veel in contact komen met klanten. KLM is hier een goed voorbeeld van. Iedereen die langs het loket komt om in te checken of een vraag te stellen over hun vlucht ziet het logo op de bedrukte computermuis staan.

Daarnaast is het ook een leuke gift om in te zetten als relatiegeschenk. Kun jij goed op weg met een zakenpartner? Verras hen dan eens met een op maat gemaakte computermuis. Niet alleen zorgt het voor betere binding met je zakenpartners, maar het is daarboven nog een functioneel cadeau ook. Elke keer als de werknemers en de eigenaar gebruik maakt van jouw custom muis worden ze herinnerd aan jouw bedrijf.

Je muis laten bedrukken

Een van de vaakst voorkomende manieren om een custom muis te maken is door het te laten bedrukken. Online zijn er genoeg websites te vinden die aanbieden om als promotiemateriaal jouw computermuis te bedrukken. Vaak gaat het dan om een simpele muis met draad waar je je logo op laat zetten. Nu we allemaal gewend zijn aan lange dagen achter het bureau is het aanbod ergonomische muizen aanzienlijk gegroeid.

Echter zijn ook andere keuzes mogelijk. Je kunt namelijk niet alleen uit de basiskleuren kiezen. Als je echt op zoek bent naar iets specifieks voor jouw custom computermuis maak je gebruik van het PMS systeem. Dit zie je ook terug in de grote verfwinkels. Het is een universeel kleurensysteem waardoor je altijd de juiste match hebt voor je bureau.

De stappen zijn vrij simpel bij het laten bedrukken van je muis.

  1. Ten eerste heb je een idee nodig. Hoe wil jij dat jouw logo eruit ziet? Vaak heb je al een bestaand logo als bedrijf, maar misschien moet je het nét wat aanpassen zodat het goed op de muis past.
  2. Kijk in de webshop van de aanbieder welke muizen zij hebben. Maak vervolgens je keuze uit bijvoorbeeld een bedrade muis, een muis met een dongel of een Bluetooth computermuis.
  3. Kies een van de kleuren die beschikbaar zijn. Zoals gezegd werken de meeste drukkers met het PMS systeem dus zoek op in je eigen gegevens welke kleuren jullie hebben gebruikt voor het logo. Let wel op: hoe ingewikkelder het kleurenpatroon, hoe hoger de prijs.
  4. Vergeet niet om een proef te doen. Door een test te draaien met een kleine oplage kun je goedkoop kijken of het is wat je wilt. Daarna kun je op volle toeren de custom muizen laten maken.

Een geheel op maat gemaakte muis laten bedrukken is soms een mogelijkheid. Dit hangt van de specialisatie af van het bedrijf waar je het bestelt. Zo kun je bijvoorbeeld een muis bestellen in de vorm van een auto.

Kosten van je muis customizen

De kosten om een custom muis te maken gaan omlaag naarmate je er meer koopt. Als je er slechts een paar koopt kost dit je enkele tientallen euro’s per muis. Maar als je er honderden koopt wordt de prijs van je computermuis customizen gedrukt naar slechts een paar euro per muis.

Dit komt omdat voor het bedrijf de meeste tijd zit in het opzetten van het bedrukken dan in het uitvoeren. Wanneer ze eenmaal het logo hebben overgezet naar hun systeem en de programma’s hebben ingeladen kan het drukken beginnen, waarbij het niet meer uitmaakt om hoeveel muizen het gaat.

Het is dus altijd voordeliger om je custom muizen in bulk te bestellen. Wel kun je vragen of je eerst een kleine oplage kunt aanvragen als test voor een lagere prijs. Wanneer dat dan bevalt geef je akkoord om de rest te doen. Dan heb je én zekerheid én een lage prijs.

Bovendien is het type muis een prijsfactor. Een goedkope bedrade muis met twee knoppen en een scrollwiel is een stuk goedkoper dan een ergonomische muis met allerlei extra functies.

Als je bezig bent met je eigen persoonlijke unieke muis te customizen is het natuurlijk niet te zeggen hoeveel het kost. Wat wil jij precies met je muis doen? Als je verwarmingselementen wilt inbouwen of ledlampen wilt installeren. Wel is het zo dat het zelf uitvoeren van de customs goedkoper is dan om dit uit te besteden. Ben je dus een beetje goed met je handen dan doe maak je zelf je custom muis.

Leuke ideeën voor een custom muis

Wat betreft een eigen custom muis maken zijn de opties eindeloos. Er zijn tal van video’s online te vinden waar mensen hun eigen project ten toon stellen. Hier zitten hele leuke ideeën tussen die je kan gebruiken om je eigen custom computermuis te maken. Wat dacht je van een muis met lichten?

Wat mensen het vaakst aanpassen zijn de scrollwiel, de glijvlakken onder de muis waarmee je beweegt en de kleuren. Je kunt ook bijvoorbeeld extra gripstrips aanbrengen aan de zijkant van je muis waardoor je een betere grip hebt. Denk eens aan de gripstrips die je kunt bestellen voor honkbalknuppels. Deze strips zijn uitermate goed geschikt voor het aanbrengen aan de muis.

Wat betreft de scrollwiel kun je een siliconen trouwring online bestellen. Deze hebben vaak dezelfde afmeting dus je hoeft niet eens bij te snijden. Kies je eigen kleur wat bij je muis past. Heb je bijvoorbeeld een compleet zwarte of witte muis? Dan kun je deze siliconen trouwringen gebruiken om een kleurrijk accent aan te brengen omdat ze in felle kleuren te verkrijgen zijn.

Ben jij een gamer? Grote kans dat je dan een bedrade muis hebt. Wil je hier je eigen inbreng in geven? Vervang dan het draad om je eigen custom muis te maken. Koop een unieke paracable bijvoorbeeld. Dit zijn kabels gemaakt voor elektronische apparaten zoals muizen, gemaakt van nylon. De bedrading is omwikkeld door 32 strengen van nylon paracable: de kabels waar parachuten van worden gemaakt. Deze strengen zijn enorm sterk en zullen je bedrade muis optimaal beschermen. Bovendien zijn ze in unieke kleurpatronen te verkrijgen waardoor je heel makkelijk je muis kunt customizen.

Kijk ook eens op fora zoals Reddit waar je een hele community hebt waar ze uitleggen wat je aan je muis kunt customizen. Er zijn genoeg leuke ideeën om inspiratie uit op de doen of verder te ontwikkelen. Bedenk wel dat zodra je gaat sleutelen aan je computermuis de garantie vervalt. Weet dus wat je doet of koop een goedkope computermuis om te oefenen met sleutelen. Dan weet je zeker dat wanneer je je favoriete muis aanpakt dat je ook echt een volledig functionele custom muis hebt.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.