[rank_math_breadcrumb]

apple muis met laptop
Inhoudsopgave

Hoe reset ik mijn apple muis?

Een apple muis heeft een knop aan de onderkant van de Magic Mouse. Deze kun je heen en weer bewegen wat het apparaat aan- of uitzet. Je verschuift de schakelaar van aan (groen) naar uit (geen groen zichtbaar). Zorg dat de apple muis minimaal 10 seconden uit staat voordat je het weer terug aan zet. Als je het te snel weer aan zet heb je kans dat het probleem zich nog steeds voordoet.

Vooropgesteld willen we zeggen dat een volledige reset van een Magic Mouse niet mogelijk is. Het aan- en uitzetten is het dichtst mogelijke wat je komt bij een reset van een apple muis. Echter werkt deze simpele oplossing niet altijd. Daarom moet je als het eerste niet werkt nog een paar andere dingen checken om erachter te komen wat er mis is.

Redenen waarom een apple muis het niet meer doet

Een apple muis kan het niet meer doen doordat het bijvoorbeeld de connectie met de Bluetooth heeft verloren of omdat het geen connectie kan maken met de Mac computer. We gaan nu een voor een de oplossingen aanbieden van de verschillende redenen waarom een apple muis het niet meer doet.

Connectie met Bluetooth controleren

Een connectie met Bluetooth gaat niet zomaar weg. In het begin heb je dit ingesteld en de verbonden apparaten zullen elkaar elke keer herkennen. Mocht er iets fout gaan in de software of mocht dit door een update niet meer automatisch gaan kun je de muis resetten.

Om te controleren of je Bluetooth het nog doet kijk je in je lijst met verbonden apparaten in je apple apparaat. Zie je geen apparaten die een connectie hebben? Check dan voor de zekerheid of je Bluetooth misschien is uitgeschakeld.

Ga naar het menu en zoek naar Systeemvoorkeuren. Open het Bluetooth venster en kijk of de schakelaar aan of uit staat. Zet ‘m zo nodig aan. Pakt de computer het niet meteen op en zie je geen verschil? Start dan de computer opnieuw op. Weten hoe Bluetooth met een computermuis werkt maakt het makkelijker om de connectie te controleren.

Situaties waarin het resetten van een Magic Mouse niet werkt

Er zijn situaties waarin het resetten van een Magic Mouse niet werkt. Want misschien ligt het helemaal niet aan de muis maar aan je computer. Dan kun je zoeken totdat je een ons weegt maar je zal de oorzaak niet vinden. Het maakt niet uit hoe vaak je de computermuis zult resetten, het heeft geen zin omdat de oplossing ergens anders gezocht moet worden. Voor de zekerheid kun je lezen wat je kunt doen als je muis niet meer werkt. Je kunt wel proberen om je Mac computer te resetten en dat doe je zo.

Batterijen vervangen

Eigenlijk een inkoppertje, maar als de batterijen op zijn doet je apple muis het uiteraard niet meer en heeft resetten geen zin. Gelukkig is dit snel op te lossen door een extra paar batterijen te pakken uit je voorraad. Wij raden altijd aan om een kleine voorraad te hebben liggen als je met batterijen werkt. Heb je dit niet kun je kijken of je het uit een ander elektronisch apparaat kunt halen wat je op dit moment niet nodig hebt. Een vrij snelle check en je weet het. Vervang de batterijen, volg de eerste stap van deze pagina op door de apple computermuis uit en aan te zetten en je ziet het resultaat.

Een iMac resetten

Het probleem dat je apple Magic Mouse het niet doet hoeft misschien helemaal niet aan de muis te liggen. Het kan ook een fout in het systeem van je iMac zijn. Wees er dus zeker van waar het probleem ligt. Om zoveel mogelijk uit te sluiten kun je je iMac resetten.

Probeer eerst uiteraard gewoon uit of het werkt om de computer uit en aan te zetten. Blijft je muis nog steeds niet werken na rebooten en weet je zeker dat het aan je computer ligt? Dan kun je kijken of het werkt om ‘m te resetten naar de fabrieksinstellingen.

Met een apple silicon houd je de aan/uit-knop ingedrukt net zolang totdat het beginmenu met de opstartopties verschijnt. Kies in dit menu voor Opties. Met een Intel-processor werkt het net wat anders. Daarbij houd je Command + R ingedrukt bij het opstarten om bij hetzelfde scherm uit te komen.

Log in en selecteer vervolgens de optie Installeer macOS opnieuw. Geen zorgen, je persoonlijke instellingen en gegevens blijven behouden bij het resetten van de iMac.

Fysieke slijtage

Daarnaast zijn alle computermuizen onderhevig aan slijtage. Het is nu eenmaal zo dat na een zekere tijd de mechanische werking achteruit gaat. Gemiddeld gezien laat een apple Magic Mouse na zo’n 100.000 keer klikken kuren zien. Als je elke dag intensief gebruik maakt van je muis kan hier de oorzaak in liggen waarom je apparaat het niet meer doet. In dit geval is het beter om een nieuwe muis te kopen. Als je handig genoeg bent kun je ook de computermuis openen en kijken of je het mechanische gedeelte wat kapot is gegaan kunt vervangen.

Een apple muis onderhouden

Een apple muis onderhouden werkt zoals dat bij alle andere muizen werkt. De fabrikant maakt namelijk geen gebruik van andere materialen die kwetsbaarder zijn dan de reguliere fabrikanten. Dit betekent dat je gewoon af en toe met een doekje met wat schoonmaakmiddel de oppervlaktes afneemt. Vanzelfsprekend moet je de muis droog houden en niet blootstellen aan extreme temperaturen.

Voor de groeven kun je een tandenstoker of een satéprikker gebruiken om het vuil er tussenuit te krijgen. De computermuis demonteren om de binnenkant schoon te maken raden wij af. Over het algemeen komt hier geen vuil in en je moet echt weten waar je mee bezig bent om het te openen. Bij sommige producten vervalt de garantie als je het openmaakt.

Schakel de muis altijd uit voordat je het grondig schoonmaakt. Je drukt namelijk knoppen in en verschuift het scrollwiel wanneer je de oppervlaktes afneemt en de groeven schoonmaakt. Je wilt niet dat je per ongeluk iets aanklikt op je scherm terwijl je bezig bent met het onderhouden van de apple muis.

Laat de apple muis niet te lang in de oplader zitten, anders gaan de batterijen achteruit. Constant opgeladen worden is niet goed voor elektronische apparaten omdat het de circuiten sneller slijt. Tegelijkertijd is het aan te raden om de batterij zo leeg mogelijk te maken voordat je het weer oplaadt. Opladen tijdens gebruik is op de lange duur ook af te raden omdat beide activiteiten tegelijk te belastend is voor de apple computermuis.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.