[rank_math_breadcrumb]

Computermuis met lichten
Inhoudsopgave

Een muis met lichten

Misschien heb je ze wel eens gezien, een muis met lichten erop. Deze geven de muis een mooi contour als je in het donker zit te gamen. De lichten zijn verwerkt in de muis alhoewel sommige er een leuk doe-het-zelf project van maken. Deze lampen zijn puur esthetisch bedoeld. In een donkere omgeving werken ze beter omdat de kleuren feller en helder overkomen.

Je vindt ze in varianten van zowel bedrade computermuizen als draadloze computermuizen. Toch zie je ze vaker op de bedrade varianten omdat dit echte game muizen zijn. De kleuren kunnen van alles zijn, maar doorgaans zie je de basiskleuren: rood, groen, geel en blauw. Af en toe zie je iets van wit, paars of oranje. Een muis met lichten is een leuk accessoires voor elke hobbyist.

Zelf instelbare lichten op je muis

Het leukste is natuurlijk als je zelf de lichten op je muis kunt instellen. Op deze manier kun je het helemaal afstellen op je kamer. Als je bijvoorbeeld een lavalamp hebt op je kamer die rood licht afgeeft, dan kun je deze zelf instelbare lichten op je muis ook instellen op de kleur rood.

Verder hebben ze nog de mogelijkheid om van moment tot moment te veranderen. Deze stel je dan in via een app op je mobiele telefoon. Op deze manier verveelt de kleur nooit en heb je altijd de mogelijkheid om te wisselen naar iets anders.

Je kunt hier een bijhorende muismat en toetsenbord bij kopen die dezelfde lichten hebben, wat ook een goede basis is om je eigen custom muis te maken. Door deze lampen op elkaar in te stellen kun je een mooi patroon maken of zelf een bewegend patroon maken. Doordat de lichten elkaar afwisselen krijg je een patroon dat bijvoorbeeld van links naar rechts beweegt. Ook kun je instellen dat tijdens het bewegen de kleuren veranderen. Hierdoor heb je constant veranderende lichten op je muis en de rest van je accessoires.

Over het algemeen zijn ze bedraad omdat ze hoge prestaties moeten verrichten. Via een kabel kan nu eenmaal meer informatie in een korte tijd verstuurd worden. Deze zijn daarom vrijwel altijd uitgerust als optische of laser muis.

Efficiënte LED lichten voor je muis

Maak je geen zorgen om het energieverbruik of de kosten. Dankzij de efficiënte LED lampen technologie heeft jouw computermuis met lichten geen hoog stroomverbruik. Dit maakt het tevens mogelijk om ze in draadloze varianten te bouwen. De batterij zal door de efficiënte LED lampen niet veel korter stroom leveren en kun je maximaal genieten van je muis met lichten. Naast deze lichten kun je speciale varianten kiezen zoals een stille muis of een verwarmde muis.

Een muis alleen al kost niet zo veel aan stroom. Het energieverbruik van de meeste muizen ligt heel laag en je bent er nauwelijks geld aan kwijt. Ook op jaarbasis blijft het een laag bedrag in de enkele euro’s of zelfs minder dan een euro.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.