[rank_math_breadcrumb]

Zwart vlak 2
Inhoudsopgave

Draadloze muis

Een draadloze muis is een muis zonder draad. De communicatie met de computer en een draadloze muis geschied meestal via radiotechnologie. In de computer steekt dan vaak een USB-kabel. De muis en de USB-kabel functioneren op dezelfde frequentie en herkennen elkaar door een bepaalde code. Door technologische ontwikkeling komt het steeds meer voor dat de draadloze muis data kan overbrengen via Bleutooth. De voorwaarde is dan wel dat de PC of Laptop voorzien moet zijn van een Bleutooth ontvanger. Bekijk hier de Draadloze muizen bij Bol.com

De draadloze muis is enorm populair. De draad van de muis wordt vaak als hinderlijk ervaren en het voordeel bij een draadloze muis is uiteraard dat je hier geen last meer van hebt. De draadloze muis moet echter wel voorzien van een energiebron, zoals een batterij of accu en een zender om te kunnen communiceren. Hierdoor zijn draadloze muizen zwaarder dan ‘ normale muizen’ met een draad. Het grote nadeel is dat batterijen na verloop van tijd vervangen dienen te worden en accu’s moeten worden opgeladen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.