[rank_math_breadcrumb]

Zwart vlak 2
Inhoudsopgave

Voorkom het Carpaal Tunnel Syndroom

RSI klachten kunnen uiteindelijk leiden tot het carpaal tunnel syndroom (de beknelling van de omhuizing van onderarm-pezen kort omschreven). Voordat het echter zover is ontstaan er klachten als tintelende vingers, maar ook een geërriteerd gevoel in de onderarm, uitstralend tot aan de pols. Door veelvuldige repeterende handelingen uit te voeren (zoals inderdaad het werken aan toetsenbord en muis) kunnen de klachten al relatief snel ontstaan. Alles valt of staat hierbij welke handelingen er uitgevoerd worden. Herkent u deze klachten? Laat het dan niet zover komen dat de klachten daadwerkelijk leiden tot het carpaal tunnel syndroom (CTS); voorkomen is beter dan genezen. Want is er eenmaal het CTS vastgesteld, dan zal dit in veel gevallen leiden tot een operatie. Het CTS zorgt niet alleen voor pijn en een zeer geirriteerd gevoel, maar ook tot o.a. krachtuitval van de hand. Ergonomische producten

 

Soms ontkomen we er niet aan om repeterende handelingen uit te voeren. U kunt hierop anticiperen; er zijn inmiddels een groot scala aan ergonomische producten als muismatten, muizen aan aanverwanten producten verkrijgbaar om de klachten te voorkomen. Ontstaan er toch klachten, dan kan de aanwezige BHV’er specialistische kneedtechnieken uitvoeren bij medewerkers (op dagelijkse basis), om de klachten te verminderen. Menig BHV’er is hiervoor geschoold d.m.v. ontspanningsmassage trainingen. Bent u zelf BHV’er? Bekijk dan eens de massagetechnieken op de website van Kopos.nl. U kunt zich aanmelden voor het leren uitoefenen van massagetechnieken, zoals de befaamde klassieke massage. U treft meer informatie op de website. Vragen? Stel deze gerust via het contact formulier.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.