[rank_math_breadcrumb]

Zwart vlak 2
Inhoudsopgave

Ergonomische voetensteun

Een juist gebruik van een voetensteun bij zittend kantoorwerk draagt bij aan een ergonomische werkplek. De reden dat veel ergonomen een voetensteun aanbevelen is dat de voetensteun, zoals de naam zegt steun geeft aan de voeten en daarmee de rest van de benen grotendeels ontlast. Evenals ergonomische bureautafels en bureaustoelen, dient een goede voetensteun te voldoen aan het DIN 4556 protocol.

In deze richtlijn staat aangegeven dat de ergonomische voetensteun vlak van minimaal 45cm bij 35 cm moet hebben. Daarnaast moet de voetensteun tenminste 11cm in afstand verstelbaar zijn. De verstelbare hoek van de voetensteun valt binnen de marge 5 tot15 graden. Flexplekken zijn meestal niet ingericht voor een individuele kantoorwerker. Aangezien efficiency hierbij een belangrijk rol speelt kan een eenvoudig in te stellen voetensteun uitkomst bieden. Immers bureaubladen hebben dan dikwijls een vast ingestelde hoogte.

Richtlijnen voetensteun

  • De voetensteun heeft een steunvlak van tenminste is tenminste 45 cm breedte en 35 cm lengte
  • Daarbij is de hoogte tussen de 5 en 11 cm instelbaar
  • De hellingshoek van de voetensteun moet instelbaar zijn tussen de 5 en 15 graden
  • Het steunvlak van de voetensteun moet een slipvrije zone bevatten

Een ergonomische voetensteun is een goede stap. Een ergonomisch bureau en een ergonomische bureaustoel zullen bij het voor het eerst inrichten van een ergonomsiche werkplek de meeste meerwaarde vertegenwoordigen. Bij het bestellen van ergonomisch meubilair bij Sedus Bureaustoelen krijgt u 10% korting wanneer u vermelding maakt van Computermuis.com!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.