[rank_math_breadcrumb]

Zwart vlak 2
Inhoudsopgave

RSI

Repetitive Strain Injury, kortweg RSI, is een veelgebruikte verzamelnaam voor gezondheidsproblemen, die met herhaalde bewegingen samenhangen. RSI staat voor symptomen die veroorzaakt lijken te worden door herhaalde bewegingen. Zoals pijnlijke schouders, een stijve nek, hoofdpijn, brandende ogen of gevoelloze vingers.
Soms worden door artsen onheilspellende diagnoses gesteld zoals Carpal Tunnel Syndroom, chronische peesontsteking en burn-out. Schrijfkramp bij monniken is een klassiek voorbeeld van RSI. Slecht aangepast meubilair, passieve werkgewoonten, hoge werkdruk, ongunstige privéomstandigheden en ook een zekere aanleg hebben effect op het ontstaan van RSI. RSI komt ook in onze tijd bij uiteenlopende beroepsgroepen voor, van musici tot cassières, van kappers en schilders tot en met tandartsen.

Het gebruik van een computer, een nieuwe bron van gezondheidsklachten geworden. Dit blijkt uit diverse onafhankelijke onderzoeken. Dat RSI een steeds groter probleem voor de samenleving zorgt bewijzen de cijfers. In 2008 gaf ruim 40% aan last te hebben van RSI-gerelateerde klachten. Er zijn diverse oefeningen die RSI klachten kunnen ontlasten. Het verdiend de voorkeur om RSI te voorkomen dan RSI te genezen. Gerenommeerde artsen beweren dat RSI zeldzaam te genezen. Er klinken echter steeds meer geluiden dat RSI problemen met diverse behandelingen wel zijn op te lossen. Op Computermuis leest u welke klachten, oefeningen en symptomen van RSI er bestaan.

Voor een uitgebreide persoonlijk webiste over RSI bent u bij Henk Dalmolen op het juiste adres. Daarnaast heeft de Universiteit van Harvard en Maastricht uitgebreid onderzoek gedaan naar RSI.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.