[rank_math_breadcrumb]

Zwart vlak 2
Inhoudsopgave

Optische muis

De optische muis is een muis zonder balletje. Bij de optische muis wordt gebruik gemaakt van een LED lampje aan de onderzijde. Het licht wordt weerkaatst tegen het oppervlak waarop de optische muis zich bevindt. Een kleine sensor in de muis, genaamd een CMOS sensor, leest het weerkaatste licht. Deze beelden worden doorgegeven aan de digitale signaal processor, de DSP. De DSP stelt vast hoeveel de optische muis is bewogen en welke kant op. Dit gebeurd op basis van de verschillende beeldjes die vanuit de DSP zijn verzonden. Bekijk hier de Optische muizen bij Bol.com

https://computermuis.com/wp-content/uploads/2023/01/optische-muis.webp

Het grote voordeel van de optische muis is dat deze veel preciezer is dan de muis met een balletje. Daarnaast is de optische muis een onderhoudsvriendelijke computermuis (computermuis onderhouden). Bij een muis met balletje komt er vaak veel stof terecht in het huis van het balletje waardoor deze stroef loopt en niet meer goed werkt. Tegenwoordig worden muizen met een balletje nog maar nauwelijks verkocht.

Naast de optische muis zijn er nog wat andere apparaten die u in combinatie met uw computer eigenlijk niet kunt missen. Één daarvan is een printer. Het probleem met printers is dat de cartridges voor uw gevoel snel op gaan. U kunt er natuurlijk voor kiezen om telkens alles door een copyshop te laten printen, maar het is toch echt goedkoper om zelf een printer aan te schaffen. Wanneer u goed zoekt, kunt u via het internet namelijk erg goedkope adressen vinden voor inktpatronen. Er zijn namelijk verschillende webshops waar u huismerk cartridges kunt bestellen. Deze huismerk inktpatronen zijn soms tot wel 80% goedkoper dan originele cartridges. Ga daarom zeker op zoek naar dergelijke goedkope inktpatronen!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.