[rank_math_breadcrumb]

Zwart vlak 2
Inhoudsopgave

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken, wat houdt dat precies in? Is dat enkel het ergonomisch inrichten van de werkplek of heeft u zelf nog invloed op het ergonomisch werken?

Uiteraard helpt een ergonomisch ingerichte werkplek, maar u kan zelf ook al een aantal ergonomische standaarden aan houden. Zelfs met het meest ergonomische materiaal dient u zich onder andere bewust te zijn van de arbeidsintensiteit, werkdruk, afstanden tot uw computer en bureau, uw houding en de hoogte van uw bureau.

Verscheidene studies hebben aangetoond dat lopendebandwerkers, caissières, schilders en vooral kantoorwerkers vaak geconfronteerd worden met klachten zoals hoofdpijn, stress en vermoeidheidverschijnselen. Dit zijn symptomen die ook bij andere beroepen veelvuldig voorkomen. Kantoorwerkers hebben vaak ook spierpijn, peesontstekingen en gewrichtsproblemen. Dergelijke problemen zijn meestal onderdeel van RSI klachten.

De oorzaak van deze problemen lijkt dikwijls divers, maar met RSI oefeningen en het inrichten van een ergonomische werkplek kunnen de klachten verholpen worden. Slecht kantoormeubilair en dan vooral een slechte bureaustoel zijn vaak de boosdoener in de ogen van kantoorwerkers. De werkelijkheid ligt een stuk genuanceerder, waarbij ook rekening gehouden dient te worden met het gedrag van de gebruiker. Onderstaand kunt u een keuze maken uit verschillend kantoormeubilair, waarbij u bij ieder leest hoe u uw werkplek ergonomisch kan inrichten en aan welke richtlijnen u zich zou moeten houden:

Deze producten zijn een goede stap op weg naar een ergonomisch ingerichte werkplek. Een ergonomisch bureau en een ergonomische bureaustoel zullen bij het voor het eerst inrichten van een ergonomsiche werkplek de meeste meerwaarde vertegenwoordigen. Bij het bestellen van ergonomisch meubilair bij Sedus Bureaustoelen krijgt u 10% korting wanneer u vermelding maakt van Computermuis.com!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.