[rank_math_breadcrumb]

Zwart vlak 2
Inhoudsopgave

Ergonomisch Beeldscherm

Bij het ergonomisch instellen van uw beeldscherm draait het vooral om de bewegingsmogelijkheden die het beeldschemr biedt. Een beeldscherm wordt ergonomisch gebruikt wanneer deze kantelbaar en in hoogte verstelbaar is. De gebruiker dient een aftsand tot het beeldscherm te bewaren van tenminste 50 cm.

Het beeldscherm moet daarnaast voldoende onderscheidend zijn van de omgeving en diverse mogelijkheden bieden om de sterkte van het licht in te stellen Voor de positionering van uw beeldscherm op uw ergonomisch bureau doet u er verstandig aan rekening te houden met het lichtinval. Uw beeldscherm kunt u daarom het beste in een hoek van 90 graden op uw bureaublad plaatsen, haaks op de ramen. Probeer in ieder geval spiegeling vanuit de omgeving te vermijden waardoor het beeldschermwerk wordt bemoeilijkt. Dit hoeft bijvoorbeeld niet alleen door de lichtinval door de ramen te komen, maar kan ook door sneeuwwitte muren ontstaan.Richtlijnen voor een beeldscherm

  • Het beeldscherm moet voldoende bewegingsvrijheid hebben wat zich vertaald in aanpasbare hoogte en kantelmogelijkheden naar voren en naar achteren.
  • Daarnaast dient de oppervlakte van het beeldscherm groot genoeg te zijn voor de weergave van de software, afbeeldingen en video’s waarmee gewerkt wordt.

Een ergonomisch beeldscherm is een goede stap op weg naar een ergonomisch ingerichte werkplek. Een ergonomisch bureau en een ergonomische bureaustoel zullen bij het voor het eerst inrichten van een ergonomsiche werkplek de meeste meerwaarde vertegenwoordigen. Bij het bestellen van ergonomisch meubilair bij Sedus Bureaustoelen krijgt u 10% korting wanneer u vermelding maakt van Computermuis.com!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.