[rank_math_breadcrumb]

Zwart vlak 2
Inhoudsopgave

Computermuis onderhouden

Het onderhouden van de computermuis hangt natuurlijk grotendeels af van het type computermuis. Een originele computermuis met een balletje behoeft nu eenmaal meer onderhoud dan een draadloze muis met LED-lampje. Toch zijn er een aantal handige tips voor het onderhoud, die op vrijwel ieder type computermuis van toepassing zijn.

    • Gebruik bij uw computermuis een muismat

De muismat moet zacht zijn en geen ouderwets bovenlaagje van stof bevatten. Na verloop van tijd slijt dit stoffen bovenlaagje namelijk waardoor het balletje van de muis, of soms het open gedeelte bij een optische muis deze stofdeeltjes opnemen. Daarnaast trekt een dergelijk stoffen bovenlaagje ook nog eens stofdeeltjes aan.
Kies dus voor je computermuis een muismat met een plastic bovenlaag en een rubberen onderlaag. Deze is ook makkelijk met een doek af te nemen.

    • Verwijder stof uit de computermuis

De ouderwetse computermuis heeft nog een balletje, wat zeer onderhoudsonvriendelijk is. Eens in de week moet de onderzijde van de computermuis voorzichtig worden opengemaakt en het balletje tijdelijk worden verwijderd. Neem het balletje af met een droge doek en doe dit ook voor de binnenzijde van de computermuis. Indien je er met een doek niet goed bij kan, gebruik dan een langer en scherper voorwerp. Pas wel op dat je geen dingen, zoals messen of scharen gebruikt die de computermuis kunnen vernielen. Ga hier dus voorzichtig mee om! Verstandig is het om bijvoorbeeld een wattenstaafje voor de oren hiervoor te gebruiken.

    • Neem uw computermuis regelmatig af

Uit zowel praktisch nut als uit hygiënisch oogpunt is het raadzaam de computermuis eens in de week met een vochtige doek aan de buitenzijde af te nemen. Op je handen bevinden zich nu eenmaal veel bacteriën, doordat je met je handen de hele dag in de weer bent. Indien meerdere mensen van de computermuis gebruik maken is dit helemaal raadzaam. Virussen worden op deze wijze vaak verspreid. Gebruik nu niet ineens allerlei desinfecterende middelen. Wanneer dit aan de binnenzijde van de computermuis terechtkomt kan dit schadelijke gevolgen hebben. Met een vochtige doek haalt u al de meeste bacteriën van de computermuis. Voorwaarde is wel dat dit op wekelijkse basis moet gebeuren.

    • Schudden van de computermuis

Indien de computermuis na lange tijd niet reageert, zou in het uiterste geval eens voorzichtig met de muis tegen de muismat kunnen kloppen. Doe dit echter niet zo hard dat je de computermuis beschadigd. In sommige gevallen zit er een klein onderdeeltje niet goed op zijn plaats wat door het schudden van de computermuis verholpen kan worden.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.